UniCredit Bank Austria și-a majorat participația la UniCredit Țiriac Bank

Share:

Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, a anunțat, miercuri seară, că și-a majorat participația pe care o deține la divizia din România, UniCredit Țiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acțiuni, prin preluarea pachetului de 45% deținut de omul de afaceri Ion Țiriac, informează APA.

Contractul convenit de Ion Țiriac cu Bank Austria, înainte ca banca austriacă să fie preluată de grupul italian UniCredit, prevedea posibilitatea vânzării pachetului de acțiuni până la mijlocul lui 2015.

UniCredit Bank Austria nu oferit informații cu privire la preț și nici nu a dat alte detalii ale tranzacției.

UniCredit își desfășoară activitatea în regiunea CEE în mare parte prin intermediul filialei austriece Bank Austria. Grupul este prezent în 14 țări din CEE: Azerbaidjan, Bosnia—Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina și Ungaria. La acestea se adaugă o serie de companii de leasing din țările baltice.

UniCredit Țiriac Bank este una dintre principalele instituții financiare din România, oferind servicii și produse pentru aproximativ 600.000 de clienți activi, prin intermediul a 188 de sucursale și 3.350 de angajați.

În 2014, grupul UniCredit a realizat un profit net de două miliarde de euro, comparativ cu pierderile record de 13,96 miliarde de euro înregistrate în 2013.

Divizia din România — UniCredit Țiriac Bank — a obținut un profit net consolidat (pe grup) de 143,8 milioane lei (32,3 milioane euro), în 2014, iar după interesele minoritare profitul net a fost de 118 milioane lei (26,5 milioane euro).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.