Alimente care detoxifiază rinichii

0

Zeama de lămâie este un remediu excelent împotriva calculilor renali, de aceea este recomandat să o consumi cu apă plată şi ceaiuri medicinale.

Rinichii au un rol esenţial în corp, acela de a ajuta la eliminarea eficientă a toxinelor, precum şi de a echilibra nivelul lichidelor care se acumulează în corp. Dacă rinichii nu funcţionează bine şi toxinele nu se elimină, acestea se acumulează şi pot să determine formarea calculilor renali şi a problemelor legate de hipertensiune arterială.

Ca să îţi ajuţi rinichii să funcţioneze bine trebuie să ţii cont câteva sfaturi şi să cunoşti care sunt cele mai bune alimente/băuturi care favorizează curăţarea lor.

Lista alimentelor şi a plantelor care detoxifiază rinichii

Locul 1 – Pepenele roşu

Are un conţinut semnificativ de apă şi acţionează ca un diuretic odată ce l-ai consumat. Astfel, se produce mai multă urină, ea va fi diluată şi se elimină mai uşor toxinele din corp.

Locul 2 – Zeama de lămâie

Este cel mai bune remediu împotriva pietrelor la rinichi, deoarece împiedică apariţia acestora. Consumă zilnic zeamă de lămâie cu apă plată sau ceai din plante medicinale pentru a beneficia de efectele sale protectoare.

Locul 3 – Fructele de pădure

Au o cantitate mare de antioxidanţi şi ajută la eliminarea acidului uric, având grijă de sănătatea rinichilor. Merişoarele şi afinele sunt printre cele mai bune fructe pe care le poţi consuma pentru a avea grijă de rinichii tăi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.