Patru milioane de angajați federali ai SUA, piratați informatic

Share:

Guvernul Statelor Unite a anunțat joi că a detectat piratarea informatică a datelor personale aparținând unui număr de patru milioane de angajați federali care, potrivit Washington Post, ar fi fost comisă de chinezi, informează AFP și Reuters.

Această „intruziune cibernetică” a fost detectată în aprilie 2015 de Office of Personnel Management (OPM), care colectează informațiile angajaților federali, gestionează personalul guvernului și atribuie acreditările membrilor săi.

Ea ar fi fost comisă în decembrie de hackeri chinezi, potrivit Washington Post, care a aflat de la responsabili americani sub acoperirea anonimatului. Aceasta ar fi a doua piraterie informatică majoră vizând această agenție comisă de China.

Într-un comunicat, OPM afirmă că datele personale aparținând unui număr de 4 milioane de actuali și foști angajați ai guvernului ar fi compromise. Agenția a recurs la noi instrumente informatice în ultimele luni care i-au permis să detecteze acest atac la patru luni de la lansarea sa.

FBI a declarat într-un scurt comunicat că investighează problema și „va lua în serios orice atac potențial împotriva sistemelor din sectoarele public și privat”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.