Gorghiu cere demisia lui Ponta și alegeri anticipate

Share:

Co-președintele Partidului Național Liberal (PNL), Alina Gorghiu, a solicitat sâmbătă demisia premierului Victor Ponta și a făcut un apel la toți parlamentarii să „vină” în jurul PNL, pentru a putea face o majoritate necesară și suficientă pentru trecerea moțiunii de cenzură.

„Avem posibilitatea să-l demitem pe Victor Ponta sau să fie demis. Avem posibilitatea să acceptăm că Victor Ponta va face un gest de maturitate politică, arătând astăzi, mâine, luni, când va fi Consiliul Național al PSD, că înțelege ce înseamnă onoare și demnitate, sau avem varianta acelei moțiuni de cenzură pe care am depus-o și pe care în mod ridicol o suprapune peste chemarea domniei sale la DNA, o moțiune de cenzură care acum capătă o importanță mult mai mare decât anticipam”, a precizat Gorghiu, într-o conferință de presă, informează Agerpres.

Liderul PNL a cerut tuturor parlamentarilor „din PSD, din UNPR, din absolut orice structură parlamentară la acest moment, să vină în jurul PNL pentru a putea face o majoritate necesară și suficientă pentru promovarea moțiunii de cenzură”.

Gorghiu a mai spus că demisia premierului Ponta din funcție înseamnă „premisa” necesară pentru a putea fi organizate alegerile anticipate și că „este scenariul care asigură credibilitatea unui nou Parlament.

„Mi-e teamă că Victor Ponta refuză să-și dea demisia. Demisia premierului Ponta din funcție înseamnă premisa necesară pentru a putea fi organizate alegerile anticipate, este scenariul care asigură credibilitatea unui nou Parlament, este scenariul care generează acea majoritate parlamentară, credibilă, necesară, pentru a putea forma un guvern necompromis, un guvern de viitor, care să tragă România în aceeași direcție în care dorește și președintele României, în care Parlamentul, cu acea majoritate, își dorește să meargă”, a spus co-președintele PNL.

Alina Gorghiu a mai spus că momentul politic de criză „fără precedent” trebuie cumva să ia sfârșit.

„Dacă domnia sa nu dorește să-și dea demisia, vom vedea ce vom face luni, pentru că o decizie a PSD în această direcție, necesită o decizie a PNL. Vom vedea luni după ședința celor de la PSD care va fi decizia. Poate apelul nostru la responsabilitate față de liderii PSD va avea ecou și vor înțelege că eșecul politic al PSD este clar, în condițiile în care vor insista să ducă țara în această direcție, cu un premier acuzat de fapte asimilate faptelor de corupție. Luni, după decizia PSD, vom face toate discuțiile necesare, inclusiv cu președintele României, vom aborda această temă a crizei politice și a situației premierului în funcție care refuză să-și dea demisia”, a afirmat co-președintele PNL.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor, în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru, se arată într-un comunicat al DNA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.