Nou cutremur în Vrancea

0

Cutremur în Vrancea. Seismul a avut magnitudine aproape 3 şi s-a produs la o adâncime de peste 100 de kilometri.

Cutremur după cutremur în Vrancea. De la începutul lunii iunie, în zonă s-au produs 8 cutremure. Cel mai mare a aavut o magnitudine 3.2, iar ultimul, sîmbătpă dimineaţă, o magnitudine de 2.9, relatează Romaniatv.net.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineața, la ora locală 3,48, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Tot miercuri, în aceeași zonă seismică dar în județul Vrancea, s-au mai produs două cutremure de intensitate mai mică, respectiv de 2,4 grade pe scara Richter (ora locală 0,31) și de 2,7 grade (ora locală 0,55).

Cel mai mare seism din România din acest an s-a produs în data de 29 martie, în județul Buzău, și a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter. Conform datelor INFP, de la începutul anului 2015, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.