Rachetă Scud, lansată de rebelii din Yemen

Arabia Saudită, care conduce o coaliție arabă împotriva rebelilor șiiți Houthi în Yemen, a interceptat în zorii zilei de sâmbătă o rachetă Scud lansată asupra teritoriului său de către acești rebeli, din nordul Yemenului, a informat agenția oficială SPA, preluată de AFP.

Milițiile Houthi și aliații lor, militari rămași fideli fostului președinte yemenit Ali Abdallah Saleh, au lansat sâmbătă la orele locale 02:45 (23:45) o rachetă Scud în direcția Khamis Mushait, oraș în sud-vestul regatului, a precizat agenția, care cita un comunicat al comandamentului coaliției arabe.

Forțele regale saudite au interceptat racheta Scud cu o rachetă Patriot, iar aviația coaliției a intervenit la rândul său pentru a distruge baza de lansare a rachetelor, reperată la sud de Saada, fieful rebelilor Houthi din nordul Yemenului, se mai menționează în comunicat, care nu furnizează alte detalii.

Din 26 martie, coaliția arabă a lansat o campanie de raiduri aeriene împotriva rebelilor pentru a-i împiedica să cucerească întregul teritoriu yemenit. Rebelii Houthi l-au obligat pe președintele yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi să fugă din țară și să se refugieze în Arabia Saudită, amintește France Presse.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.