Liberalii vor demisia lui Ponta și lanț uman în jurul Parlamentului

Share:

Copreședintele PNL Vasile Blaga i-a cerut duminică demisia imediată premierului Victor Ponta, anunțând că, în ziua dezbaterii moțiunii de cenzură, liberalii vor organiza un lanț uman în jurul Palatului Parlamentului.

„PNL cere demisia imediată a lui Victor Ponta. Democrația se află într-unul din cele mai dificile momente”, a afirmat Blaga, într-o conferință extraordinară de presă susținută la sediul PNL.

El a susținut că Victor Ponta a lansat duminică „atacuri fără precedent la adresa justiției”.”Nimeni după 1989 nu și-a permis să facă în asemenea hal asemenea declarații. Ponta pune egalitate între cazul Rarinca și cazul lui, între cazul lui și al președintelui Klaus Iohannis, se face că uită că în cazul președintelui a fost un proces civil pe care îl câștigase într-o primă etapă și pe care l-a câștigat până la capăt. Ponta este acuzat și nu Klaus Iohannis de evaziune fiscală, de corupție, de spălare de bani. Victor Ponta trebuie să-și dea demisia pentru că România este mult mai importantă decât persoana domniei sale”, a spus Blaga.

Liderul PNL a susținut că în cazul în care Ponta este „blindat cu documente atunci nu mai are de ce să-i fie frică”, adăugând că nu înțelege solidarizarea liderilor PSD și ai arcului guvernamental cu acesta deoarece „acesta și-a bătut joc de români”. „Noi, așa cum am decis alaltăieri, în ziua în care vom dezbate moțiunea de cenzură vom face un lanț uman în jurul Parlamentului și vom chema bucureștenii să ni se alăture”, a spus Blaga, precizând că vor fi organizate și alte acțiuni în alte orașe.

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, după ședința liderilor coaliției de guvernare, că va contesta ordonanța procurorului în cazul său.

El a subliniat că este acuzat pentru presupuse fapte petrecute în 2007-2008 pentru care s-a deschis un dosar în 2012 în urma acuzațiilor Monicăi Macovei.

Ponta a adăugat că dorește să-și dovedească nevinovăția, susținând că acuzarea sa, din punct de vedere politic, care ca scop schimbarea guvernului actual și a majorității actuale.

„Conform tuturor definițiilor, schimbarea unui guvern se face prin alegeri sau prin vot în parlament. Orice altă metodă înseamnă lovitură de stat și nu îmi doresc să trăim într-o țară în care guvernele se schimba altfel decât prin procedurile constituționale”, a spus premierul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.