Ponta: România nu se află în criză politică!

0

Premierul Victor Ponta a declarat duminică la Palatul Parlamentului că România nu se află într-o criză politică, dar că s-a putea ajunge la această situație dacă nu am avea guvern și s-ar organiza alegeri anticipate.

„S-a vorbit despre criză politică. Nu suntem într-o criză politică. O țară fără guvern și fără majoritate parlamentară care înțeleg că ar trebui să meargă la alegeri anticipate, aceea este o țară în criză politică, fără niciun plan național de asigurare a stabilității noastre, fără nicio perspectivă de a adopta în următoarele două săptămâni așa cum aveam prevăzut: Codul Fiscal, Legea alegerilor parlamentare, încheierea acordului cu FMI și Comisia Europeană, Masterplanul de transport. Toate aceste lucruri le aruncăm în aer. Aceasta este o criză politică, nu cea prin care o majoritate care funcționează și un guvern care își face datoria față de cetățeni și care n-a greșit. Ca prim ministru, nu am făcut și nu m-a acuzat nimeni de nimic rău”, a afirmat Ponta.

Premierul a adăugat că demisia sa ar fi pentru el personal și pentru familie „cel mai simplu lucru”, dar că „nu vrea să fie complice” la schimbarea guvernului și a majorității prin decizia unui procuror.

„Demisia ar fi pentru mine personal și pentru familia mea cel mai simplu lucru. Nu mi-am dorit să am o discuție cu fiul meu de 12 ani căruia să-i spun că s-ar putea să ajung în închisoare pentru că sunt prim ministru și pentru că politic am altă părere decât niște oameni. În același timp, cred că schimbarea Guvernului, schimbarea majorității parlamentare prin decizia unui singur procuror reprezintă un precedent îngrozitor pentru viitorul acestei țări și eu nu vreau să fiu complice la așa ceva”, a afirmat premierul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.