Rovana Plumb îl apără pe Ponta

Share:

Argumentele prezentate de premierul Victor Ponta lămuresc situația politică, în condițiile în care un guvern nu poate fi schimbat decât de către Parlament sau prin alegeri, a declarat duminică Rovana Plumb, președintele Consiliului Național al PSD.

„Argumentele prezentate astăzi de prim-ministrul Victor Ponta lămuresc foarte clar situația politică. Nu intru în detaliile juridice — ele au fost foarte bine explicate de către premier. Ar fi fost bine și corect ca premierul să fi avut șansa de a oferi aceste explicații și procurorilor, înainte ca lucrurile să evolueze de o manieră cel puțin suspectă. În ceea ce privește partea politică, lucrurile sunt cât se poate de clare — un Guvern nu poate fi schimbat decât de către Parlament sau prin alegeri. Orice altă formulă este nedemocratică”, a afirmat Rovana Plumb într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit acesteia, „vocile opoziției nu au în acest moment nicio legitimitate de a vorbi despre demisia Guvernului și a premierului”.

„Președintele Iohannis a candidat în condițiile unui proces cu ANI; Traian Băsescu s-a ascuns 10 ani în spatele imunității prezidențiale de dosare; doamna Gorghiu, domnul Atanasiu au de dat propriile explicații; de domnul Predoiu nu mai spunem — tocmai ce am aflat că și-a angajat în minister foștii parteneri de afaceri”, a argumentat Rovana Plumb. În opinia sa, justiția nu trebuie amestecată cu politica. „Justiția trebuie să își urmeze cursul, dar politică se face de către Parlament, de către Guvern, partide, președinte”, a adăugat președintele CN al PSD.

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, după ședința liderilor coaliției de guvernare, că va contesta ordonanța procurorului în cazul său.

El a subliniat că este acuzat pentru presupuse fapte petrecute în 2007-2008 pentru care s-a deschis un dosar în 2012 în urma acuzațiilor Monicăi Macovei.

Ponta a adăugat că dorește să-și dovedească nevinovăția, susținând că acuzarea sa, din punct de vedere politic, care ca scop schimbarea guvernului actual și a majorității actuale.”Conform tuturor definițiilor, schimbarea unui guvern se face prin alegeri sau prin vot în parlament. Orice altă metodă înseamnă lovitură de stat și nu îmi doresc să trăim într-o țară în care guvernele se schimba altfel decât prin procedurile constituționale”, a spus premierul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.