Diaconescu: Rusia va avea frontieră cu România într-un an!

0

Federația Rusă ar putea avea frontieră cu România, este de părere fostul ministru român de Externe, Cristian Diaconescu.

„Pentru cine reprezintă Statul Român și este atent la interesele de securitate ale Statului Român, nu numai ale vecinătății de care suntem legați mai mult sau mai puțin emoțional, Moldova este un caz critic astăzi. Aproape nu îndrăznesc să spun că ar fi pierdută”, a spus Cristian Diaconescu într-o emisiune TV.

„Dacă ar fi să citesc cu un ochi cât de cât profesionist ultima decizie a Parteneriatului Estic pare că marea problemă a Uniunii Europene și anume conflictul intern față de diversele vecinătăți a fost soluționat în dauna Moldovei. Moldova nu a reușit să mai facă un pas înainte, nici Georgia dealtfel, și nici Ucraina”, a adăugat fostul ministru român de Externe.

Diaconescu consideră că lipsa unei coaliții de guvernământ prointegrare și ambițiile teritoriale ale Kremlinului, reprezintă o amenințare pentru Republica Moldova și avertizează ca în șase luni – un an, România va avea frontieră cu Federația Rusă, potrivit realitatea.net.

„Moldova nu este astăzi condusă de o coaliție de integrare europeană și din acest punct de vedere, o repoziționare strategică a Federației Ruse este aproape inevitabilă. După părerea mea, într-un interval de șase luni – un an, Federația Rusă va avea frontieră cu România. Dacă nu, voi fi primul care va spune că am greșit și sper ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Cristian Diaconescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.