Iresponsabilii

Share:

Asistăm la un război total între două găști politice incapabile să vadă mai departe de propriile interese electorale și financiare. Nici nu mai contează dacă premierul Ponta este urmărit penal (pe bune! ) sau, la mijloc, este vorba de lupte pentru Putere cu implicarea pe cât de fățișă, pe atât de brutală, a unor instituții de forță ale statului român.

Realitatea este că Ponta este urmărit penal. Orice lider cu un dram de responsabilitate și decență ar fi făcut pasul înapoi. Nu și Ponta. Nu și liderii politici ai României anului 2015. Pentru că Ponta face parte din același film politic jalnic, plin de ficțiune, scandaluri, politizare și diversiuni, în care joacă și Blaga, și Predoiu, și Gorghiu și alți fruntași ai noului PNL, în realitate o altă gașcă politică ce a demonstrat, cu vârf și îndesat, ce poate să facă pentru cetățeni când se află la guvernare! Să fi uitat românii atât de rapid de abuzurile și mizeriile guvernărilor pedeliste (pedeliști, acum parteneri de luptă politică ai liberalilor)?

Să fim serioși! Clasa politică continuă să se decredibilizeze în ciuda gargarei deșănțate a liderilor politici. Gașca condusă de Ponta nu vrea în ruptul capului să plece de la guvernare, să renunțe la privilegiile conferite de aceasta. Punct! Pe de altă parte, gașca condusă de Blaga și Gorghiu și mângâiată electoral pe frunte de ”ficusul de la Cotroceni” (a se citi Iohannis ) nu concepe ca pesediștii să fure mai departe, iar ei nu! Sună trist, alarmant, dezamăgitor, dar asta este realitatea politică a anului 2015! Ce mai poate oferi, politic vorbind, Blaga românilor? Sau Ludovic Orban? Sau Predoiu? Sau Anastase? Sau Videanu? Sau mulți dintre liderii noului PNL?

Poate pesediștii sunt mai aroganți, mai rapace, mai nesătui de devalizarea bugetului de stat, dar ce folos pentru o populație umilită, sfidată și furată de prea mulți ani, ca o gașcă infracțională să fie înlocuită cu o alta?

Ponta nu va demisiona. Cei care se află în spatele său și pe ale căror interese le apără merg, mai departe, pe mâna sa. Personal, nu cred că moțiunea de cenzură va trece de votul Parlamentului. Coaliția de guvernare își cunoaște foarte bine interesele financiare. Udemeriștii vor juca și de această dată la două capete și vor vota, majoritar, împotriva moțiunii de cenzură! Votul secreta va masca multe dintre complicitățile murdare ale unor parlamentari ai Opoziției. Mai ales că mulți liberali nu par deciși, decât la nivel declarativ, să intre la guvernare! Ei vor o victorie clară la alegerile locale și parlamentare de anul viitor! Dar, cum se spune, vrabia mălai visează…

Nu știu ce jocuri face, dacă face, DNA, însă este inadmisibil, ca și credibilitate a acțiunilor procurorilor Direcției , să anunți urmărirea penală a premierului, liderul principalului partid de guvernământ, chiar în ziua în care liderii PNL depun moțiunea de cenzură! Chiar nu puteau mai-marii DNA să amâne sau să devanseze cu o zi acest anunț? Mă tem că există o tendință de decredibilizare intenționată a acțiunilor DNA chiar din interiorul acestei instituții. Variantele sunte simple. Ori DNA își umflă mușchii și vrea să arate că poate schimba un guvern și, implicit, o majoritate politică atunci când vrea! Ori DNA este manevrată de forțe politice sau financiare și, în consecință, face anumite jocuri politice în favoarea unei găști politice sau a alteia! Personal, îmi este greu să vorbim de o a treia variantă, și anume de o banală coincidență (nu-i așa doamnă procuror șef Kovesi? ) între anunțul urmăririi penale a lui Ponta și depunerea moțiunii de către liberali.

Din păcate, clasa politică își continuă decredibilizarea. Aruncatul cu pietre în adversarul politic, folosirea instituțiilor statului în războiul politic, avalanșa de acuze reciproce, arată, foarte clar, faptul că România merge din rău în mai rău!

Nici nu mai contează dacă moțiunea de cenzură va trece sau nu de votul Parlamentului! Contează doar că o șleahtă de iresponsabili, care alternează mincinos și complice la butoanele guvernării, a pus mâna pe o țară ce se afundă în mocirla scandalurilor și a neîncrederii!

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.