Oprea vede începutul unei crize politice

Share:

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a admis, marţi, că, în urma solicitării adresate premierului Victor Ponta de către preşedintele Klaus Iohannis de a-şi da demisia, s-au creat „premisele” unei crizei politice. Oprea a confirmat totodată o discuţie pe care a avut-o, luni, la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, înainte de consultări.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat marţi, la DCNews, că „sunt premisele unei crize politice in momentul in care Preşedintele României îi cere premierului să demisioneze”.”Putem spune că suntem la începutul unei crize politice”, a spus Oprea, adăugând că, având în vedere climatul complex de securitate din zonă, nu crede că „este benefică o criză politică prelungită” şi a făcut un apel în acest sens la actorii de pe eşichierul politic.

Pe de altă parte, Oprea a admis că rămânerea lui Victor Ponta în funcţia de premier depinde de poziţia UNPR: „Se poate spune şi aşa. Sunt un om cu principii şi sunt un om serios. (…) Sunt un om care mă ţin de cuvânt şi a devenit un brand pentru mine. Fac parte dintr-un Guvern, este o problemă de bun simt, sa fii partener şi la bine şi la greu. Consider ca om care se ocupă de securitate, o spun pe şleau, nu este benefică o criză in România pentru nimeni”.

Liderul UNPR a confirmat totodată că a participat la o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, luni, la Cotroceni, înainte de consultări.

„Orice tete-a-tete rămâne un tete-a-tete, mai ales cu preşedintele României. Au fost mai multe discutii, au participat şi alţi oameni. Nu pot să spun lucruri pe care nu pot să le pun. Ceea ce pot să spun în schimb este ca il sprijin total pe dl preşedinte Klaus Iohannis, mai ales pe aceste probleme de securitate naţională”, a comentat Oprea.

Întrebat dacă preşedintele i-a propus funcţia de premier din partea unei coaliţii formate în jurul PNL, preşedintele UNPR a declarat: „Poate să mi se propună şi funcţia de împărat. Nu spun că mi s-a propus aşa ceva. Mi s-ar nărui toată munca de ani de zile. Dacă mi-am dat cuvântul, nu credeţi că e mai logic şi normal să mă ţin de cuvânt? Vreau să respect, să fiu respectat şi să ajut ţara asta.”

Oprea a ţinut să precizeze că UNPR îl susţine pe Victor Ponta. „Da, s-a inteles foarte clar. Am anunţat şi cred în ceea ce vă spun ca il spijinim pe Victor Ponta şi doar pe Victor Ponta”, a spus Oprea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.