Expoziție de grafică și ilustrație de carte, la Institutul Cervantes

Share:

Expoziția de grafică și ilustrație de carte „Colecție de minuni. Isidro Ferrer” va fi vernisată miercuri, la Institutul Cervantes din Capitală, informează un comunicat transmis Agerpres.

Expoziția prezintă peste 100 de afișe și ilustrații de carte realizate de artist în perioada 2005-2012, când lucra la Centrul Dramatic Național din Spania, unde a fost șeful departamentului de grafică timp de șase stagiuni.

Printre lucrările expuse se regăsesc postere care au fost realizate de Isidro Ferrer pentru diferite evenimente și instituții. De asemenea, expoziția îl prezintă și pe Isidro Ferrer — ilustratorul, între lucrările de acest gen selectate aflându-se imagini din „Cahier de vacances”—un caiet de jocuri realizat ca parte a unui proiect de comunicare grafică pentru programul dedicat copiilor în cadrul programului „Marseille-Provence 2013 Capitale Europeenne de la Culture”.

Parcursul expoziției de la București continuă cu seria „Petit Liceo”, creată pentru stagiunea pentru copii a operei Liceo din Barcelona, și cu trei cărți foarte cunoscute din bibliografía autorului, „El libro de las preguntas”, pe textul unui poem de Pablo Neruda, „Nocturno”, un poem de Rafael Alberti, și „Los Suenos de Helena”, în care Eduardo Galeano împărtășește cu cititorii visurile poetice ale soției sale.

Isidro Ferrer (născut la Madrid, în 1963) a absolvit Artă Dramatică și Scenografie iar la finalul decadei anilor ’80 și-a descoperit afinitatea cu domeniul comunicării grafice.

Și-a deschis propriul atelier de creație în 1996 lucrând atât ca graphic designer, cât și ca ilustrator. De-a lungul carierei sale a fost laureat cu numeroase premii între care Premio Nacional de Diseno în 2002 și Premio Nacional de Ilustracion în 2006.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.