Senatorul Valer Marian îl interpelează pe ministrul Justiției

0

Senatorul PSD Valer Marian solicită, într-o interpelare adresată ministrului Justiţiei, verificarea legalităţii angajării lui Horia Georgescu în postul de specialist la Direcţia Naţională Anticorupţie, informează Cotidianul.ro.

Senatorul precizează că, deși a expirat termenul de 15 zile, prevăzut de art. 161 alin. 4 din Regulamentul Senatului, nu a primit un răspuns la interpelarea prin care a solicitat să se verifice și să i se comunica dacă Horia Georgescu ”avea licenţă în ştiinţe juridice la data angajării în funcţia de consilier al ministrului Justiţiei, ce vechime avea în specialitatea studii juridice şi ce profesie juridică a exercitat anterior”.

”Menţionez că, potrivit propriului CV, sus-numitul a urmat Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion Bucureşti în perioada 1996-2001 şi a obţinut diplomă de absolvire în promoţia 2007, iar potrivit unui răspuns al ministrului Educaţiei, Sorin Mihai Câmpeanu, la o întrebare privind realitatea studiilor absolvite şi legalitatea diplomelor de licenţă dobândite, susnumitul a urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Hyperion Bucureşti în perioada 1995-2000, la forma de învăţământ fără frecvenţă, şi, pe baza promovării examenului din sesiunea iulie 2007, aobţinut diploma de licenţă la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir Bucureşti, care i-a fost eliberată la data 18.08.2009”, se arată în solicitarea lui Valer Marian.

 ”Potrivit propriului CV şi răspunsului sus-menţionat al ministrului Educaţiei, numitul Horia Georgescu a urmat şi Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale Braşov din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir Bucureşti, în perioada 1999-2003, forma de învăţământ la zi, şi, pe baza promovării examenului din sesiunea septembrie2003, a obţinut diploma de licenţă la Academia de Studii Economice Bucureşti, care i-a fost eliberată la data de 04.10.2005”, mai notează senatorul.

Având în vedere caă în perioada 15.05.2004 – 01.03.2007,  Horia Georgescu a fost angajat, conform propriului CV, specialist în investigaţii financiare la Direcţia Naţională Anticorupţie, structura centrală, Valer Marian solicită verificarea legalității angajării acestuia la DNA.

”Solicit să verificaţi şi să-mi comunicaţi dacă sus-numitul avea vechimea prevăzută de lege în specialitatea studii economice în momentul angajării sale ca specialist în investigaţii financiare la Direcţia Naţională Anticorupţie, ţinând cont şi de faptul că fratele său Sorin Georgescu l-a denunţat că ar fi dat mită de 18.000 de dolari pentru a fi angajat pe acest post la Direcţia Naţionala Anticorupţie, motiv pentru care a fost cercetat de DNA în dosarul nr. 229/P/2013. Totodată, solicit să-mi comunicaţi motivele pentru care nu mi-aţi răspuns la întrebarea având ca obiect “Legalitatea angajării numitului Horia Georgescu în funcţia de consilier al ministrului Justiţiei”, se mai arată în solicitarea senatorului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.