Tăriceanu și Zgonea se plâng ambasadorilor!

Președinții celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu și Valeriu Zgonea, au trimis o scrisoare către ambasadorii străini în România în care trag un semnal de alarmă privind „încercările ilegimite ale Opoziției” de a răsturna actualul Guvern și de a declanșa alegeri anticipate folosind drept pretext un caz juridic.

Președintele Senatului și Președintele Camerei Deputaților subliniază în cadrul scrisorii că evenimentele recente desfășurate în România și tentativele Opoziției de a schimba guvernul actual condus de Victor Ponta pun în pericol stabilitatea țării și creează o vulnerabilitate importantă într-o regiune agitată și un context geopolitic sensibil, relatează Romaniatv.net.

 „Opoziția a lansat un război împotriva ordinii constituționale din România, încercând să preia controlul total asupra țării și să arunce statul într-o criză profundă prin solicitarea de alegeri anticipate, deși există o majoritate parlamentară solidă”, au transmis șefii celor două Camere ale Parlamentului, adăugând că membrii opoziției boicotează Legislativul și încearcă să folosească proteste de stradă ilegale pentru a genera presiune publică.

Atât Călin Popescu Tăriceanu cât și Valeriu Zgonea subliniază că moțiunea de cenzură depusă de PNL are șanse foarte slabe să treacă vineri, iar din acest motiv Opoziția încearcă să folosească cazul juridic al premierului Victor Ponta, deja respins de Camera Deputaților, pentru a genera o criză politică gravă.

În scrisoare se subliniază coincidența cel puțin ciudată că cererea DNA a apărut în aceeași zi în care PNL a depus moțiunea de cenzură și se atrage atenția ambasadorilor străini asupra faptului că angajamentele României în fața partenerilor europeni și transatlantici ar putea fi încălcate în urma încercării Opoziției de a folosi sistemul judiciar pentru a compensa incapacitatea de a convinge populația și membrii parlamentului în legătură cu propriul program de guvernare alternativ.

„Obiectivul Opoziției de a avea acces la putere generează pericolul distrugerii în mod nedemocratic a actualului Guvern și a majorității parlamentare. (…) România este astăzi o ancoră de stabilitate în regiune, are cea mai mare creștere economică și un sistem judiciar independent care a fost foarte activ în ultimii ani. (…) Opoziția amenință astfel cu distrugerea progresului recent al României folosindu-se de metode nedemocratice și ilegitime”, consideră președinții celor două camere ale Parlamentului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.