O nouă oprire planificată la Unitatea 1 de la Cernavodă

0

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată, miercuri dimineață, în mod controlat de la Sistemul Energetic Național, pentru efectuarea unor lucrări de remediere a unor defecțiuni punctuale în partea de evacuare a puterii electrice, a anunțat, miercuri, Societatea Națională Nuclearelectrica.

Această intervenție se va efectua cu reactorul la putere și nu va afecta securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populației și a mediului înconjurător, precizează compania. Potrivit sursei citate, reconectarea la Sistemul Energetic Național a Unității 1 a CNE Cernavodă se va realiza după finalizarea lucrărilor de remediere și efectuarea testelor în conformitate cu procedurile centralei.

La începutul lunii mai, Unitatea 2 a CNE Cernavodă a intrat în programul de oprire planificată în vederea efectuării lucrărilor de mentenanță planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate, iar sincronizarea la Sistemul Energetic Național a fost realizată în cursul dimineții de marți, 2 iunie 2015.

În perioada opririi planificate, la Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-au efectuat activități din următoarele programe: programul de întreținere preventivă și corectivă, programul de inspecții obligatorii, programul de testare obligatorie, conform cerințelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, care se poate efectua numai cu centrala oprită, programul de implementare a modificărilor de proiect pe anumite sisteme/echipamente/componente.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.