Bayer renunță la producerea de dispozitive pentru diabetici

Share:

Grupul german Bayer AG și-a vândut divizia de instrumente medicale pentru diabetici companiei Panasonic Healthcare pentru 1,02 miliarde de euro (1,15 miliarde de dolari), transmit MarketWatch și Reuters.

Aceasta este a doua încercare a Bayer de a-și vinde divizia care produce aparatură pentru măsurarea zahărului din sânge și alte dispozitive pentru diabetici, cu branduri precum Contour, Breeze, Elite și Microlet. Vânzările diviziei de instrumente medicale pentru diabetici s-au situat, anul trecut, la 909 milioane de euro în timp ce veniturile totale ale Bayer s-au ridicat la 42,2 miliarde de euro.

Tranzacția, care ar urma să fie finalizată în primul trimestru din 2016, trebuie aprobată de autoritățile de reglementare.

Panasonic Healthcare, o societate mixtă formată din fondul american de private-equity KKR și Panasonic Corp și care produce de asemenea aparatură pentru măsurarea zahărului din sânge, a anunțat că entitatea va reuși să livreze instrumente mai ieftine.

Tranzacția este parte a strategiei șefului grupului chimico-farmaceutic Bayer, Marijn Dekkers, de a renunța la activele care nu sunt de bază și a se concentra pe producerea de medicamente, mai profitabilă.

Anul trecut, Bayer AG a preluat divizia de produse farmaceutice de larg consum a grupului farmaceutic american Merck & Co. pentru 14,2 miliarde de dolari (10,2 miliarde de euro). În urma tranzacției, Bayer a devenit al doilea mare producător global de medicamente fără rețetă, după Johnson & Johnson.

Bayer, prezentă și pe piața din România, produce ierbicide, semințe, materiale chimice pentru industriile auto, de construcții și electronică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.