Discuții cu CE despre stadiul implementării programelor operaționale

0

Reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene (MFE) și cei ai Comisiei Europene (CE) poartă discuții despre stadiul implementării programelor operaționale 2007 – 2013, pentru identificarea celor mai bune soluții în vederea evitării dezangajării și asigurarea absorbției conform țintelor propuse în acest an, potrivit ministrului de resort, Marius Nica.

„Pe agenda discuțiilor pe care MFE le poartă în această perioadă cu Comisia Europeană se află, printre multe alte subiecte de maxim interes pentru țara noastră, stadiul implementării programelor operaționale 2007 ? 2013, precum și al noilor programe operaționale 2014 — 2020. Este foarte important să identificăm în continuare cele mai bune soluții pentru evitarea dezangajării și pentru asigurarea absorbției conform țintelor propuse în acest an”, a spus ministrul Fondurilor Europene, într-un comunicat remis AGERPRES.

Marius Nica a participat, joi, alături de reprezentanți ai Comisiei Europene, la reuniunile Comitetelor de Monitorizare pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007-2013 (CM POSCCE) și pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (CM POC).

Potrivit MFE, în cadrul reuniunii Comitetului de Monitorizare POSCCE, principalele subiecte de discuție pentru perioada de programare 2007-2013 au fost stadiul curent al implementării, rezultatele înregistrate în anul 2014, conform Raportului Anual de Implementare 2014 (document care a fost aprobat în cadrul reuniunii), stadiul implementării instrumentului financiar JEREMIE, respectiv măsuri și soluții pentru evitarea dezangăjării fondurilor europene.

În ceea ce privește Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) au fost dezbătute gradul de îndeplinire a condiționalităților ex-ante pentru POC 2014-2020, planul de evaluare și ghidul de indicatori, precum și acțiunile întreprinse până în prezent în cadrul acestui program.

De asemenea, cu același prilej, a fost aprobat calendarul lansărilor de apeluri din cadrul Axei Prioritare I POC—’Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor’, precum și diagrama activităților de evaluare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.