Moțiunea de cenzură, respinsă. Ponta rămâne premier!

0

Moţiunea de cenzură a PNL a fost respinsă, vineri, în plenul comun al celor două Camere. Doar 194 de parlamentari au votat „pentru”, în condiţiile în care era nevoie de 278 de voturi pentru a da jos Guvernul. Reprezentanţii PSD şi UNPR s-au abţinut de la vot, însă au fost şi câteva excepţii, între care premierul Victor Ponta care a ţinut să-şi exercite votul. Parlamentarii UDMR au votat după „propria conştiinţă”. Moţiunea de cenzură a picat, după aproape două ore de dezbateri, în care reprezentanţii puterii şi opoziţiei s-au atacat şi şi-au adresat cuvinte grele. 

Au fost cateva exceptii, printre care Victor Ponta, Serban Nicolae, Calin Popescu Tariceanu.Dezbaterea motiunii a fost pigmentat de jigniri din partea lui Tariceanu la adresa Alinei Gorghiu, din partea lui Victor Ponta la adresa lui Mircea Geoana. O pata de culoare a fost senatoarea Cristian Anghel (PC), fosta grevista a foamei, care a venit imbracata intr-un sacou ce avea imprimeuri cu personaje din desene animate, printre care si Mickey Mouse.

Pentru a fi adoptată, moţiunea ar fi trebuit să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor.

Moţiunea de cenzură a fost semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL. Şedinţa a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea. La şedinţă au participat premierul Victor Ponta şi membrii guvernului său.”Este un rezultat care inseamna mult, inseamna lipsa de respect si sfidare a fata de romani. Nu vom sta cu mainile incrucisate, o motiune de cenzura in toamna impotriva unui guvern lipsit de legitimitate cu siguranta ca va avea succes”, a declarat Alina Gorghiu după respingerea moțiunii.

La rândul său, Victor Ponta a precizat laconic: „avem guvern, avem majoritate, mergem mai departe”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.