Rugby: România, victorie clară cu Spania!

0

Reprezentativa României a debutat cu dreptul la turneul World Rugby Nations Cup 2015, printr-o victorie clară în fața Spaniei, cu scorul de 35-9 (25-6), vineri seara, pe Stadionul Național Arcul de Triumf din București.

”Stejarii” au început bine partida, iar Florin Vlaicu a adus primele puncte (lovitură de pedeapsă), după ce ratase o altă penalitate. Ibericii au irosit șansa egalării, după care Vlaicu a mărit diferența (6-0). Linklater a redus din avantajul echipei României (lovitură de penalitate), iar apoi a ratat alte două șanse de egalare, informează Agerpres.

Finalul primei reprize a aparținut echipei noastre, care s-a desprins pe tabela de marcaj la 16-3, grație unei lovituri de pedeapsă (Vlaicu) și a unui eseu (Lucaci), transformat de același Vlaicu.

După pauză diferența a crescut în favoarea echipei României, care a reușit și al doilea eseu, prin același Lucaci, câștigând clar, cu 35-9, primul său meci la World Rugby Nations Cup.

Viorel Lucaci a fost omul meciului, cu cele două eseuri, celelalte puncte ale ”stejarilor” fiind reușite de Florin Vlaicu (șase lovituri de pedeapsă și o transformare), Cătălin Fercu (lovitură de pedeapsă) și Dănuț Dumbravă (transformare).

Pentru iberici, Sergi Aubanell Sevilla a marcat din două lovituri de pedeapsă, iar Brad Linklater a reușit și el una.

Ar fi de consemnat debutul sub tricolor al sud-africanului Jody Rose, intrat pe final în XV-lea ”Stejarilor”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.