Tăriceanu: Moțiunea de cenzură trebuie tratată cu seriozitate!

Orice moțiune de cenzură trebuie tratată cu seriozitate, dar aritmetica este clară, a declarat vineri președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la Parlament.

„După cum știți aritmetica parlamentară este clară, dar eu cred că, în același timp, orice moțiune de cenzură trebuie tratată cu seriozitate, trebuie contra-argumentată. În primul rând, sigur, trebuia argumentată și aici mi se pare punctul nevralgic al acestei moțiuni de cenzură. Trebuie răspuns cu contraargumente și cu seriozitate”, a spus președintele Senatului.

Despre mobilizarea la vot a parlamentarilor din coaliția de guvernare, Tăriceanu a precizat că „mobilizarea totală trebuie să o facă cei care depun moțiunea și care au tot interesul să obțină numărul de voturi”.

Referitor la parlamentarii care sunt înscriși în PLR, partid pe care-l conduce, Tăriceanu a spus că la vot vor fi prezenți cei mai mulți dintre ei, unii fiind plecați deja în colegii.

Despre cum se va manifesta la momentul votului, în sensul în care va vota sau va rămâne în bancă, președintele Senatului a afirmat: „Acum o să discut cu colegii (din conducerea coaliției de guvernare — n.r.) și o să văd”.

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL, intitulată „Victor Ponta — demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!”, se dezbate și se votează vineri în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.