Trei cutremure pe zi în Vrancea

0

INFP anunţă că joi au avut loc trei cutremure în zona Vrancea-Buzău. De la începutul acestei luni, în România au avut loc 16 cutremure.

Cel mai mare a avut o magnitudine 3, iar celelalte 2.7 şi 2.9. Cutremurul cu magnitudinea de 3 pe Richter s-a produs, joi dimineaţa, la ora 06:46:02, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, celelalte două fiins semnalate seara.

Seismul s-a produs la o adâncime de 130 de kilometri şi are coordonatele: lat 45.5969; lon 26.5923. Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs marți dimineață, la ora locală 7,57, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/.

În România, cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 29 martie, în județul Buzău, și a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Conform datelor INFP, de la începutul anului 2015, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.