Cod galben de furtună

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă după-amiază atenționări nowcasting de furtună pentru județele Dâmbovița, Prahova, Suceava, Sibiu și Alba, valabile până la ora 17,00.

Potrivit meteorologilor, pe arii extinse, în zona de munte a județului Dâmbovița și nord-vestul zonei de munte din județul Prahova, pe aliniamentul Comarnic, Sinaia, Bușteni, Azuga, se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină, averse de ploaie ce vor depăși 20 l/mp și intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, fenomene similare se vor semnala și în zona de munte a județului Suceava, inclusiv localitățile Solca, Pârțeștii de Sus, Gura Humorului, Mănăstirea Humorului, Frasin, unde aversele pot atinge și depăși 25-35 l/mp, precum și în sudul județului Alba, în zona Munților Șureanu și zona delimitată de localitățile Cugir, Șugag, Săscior, și în sud-vestul județului Sibiu, în zona Munților Cindrel.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.