Egiptul a cumpărat 180.000 de tone de grâu din România și Rusia

Share:

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt a cumpărat 180.000 de tone de grâu din România și Rusia, cu livrare în perioada 15-31 iulie, transmite Reuters.

‘Egiptul a cumpărat 60.000 de tone de grâu din România de la firma Cargill, alte 60.000 de tone de grâu tot din România, dar de la firma Nidera, precum și 60.000 de tone de grâu din Rusia de la compania Venus’, a declarat vice-președintele GASC, Mamdouh Abdel Fattah.

Potrivit acestuia, prețul mediu a fost de 262,12 dolari pentru fiecare tonă, tarif care include și transportul.

Cargil a vândut grâu cu 248,50 dolari/tonă, la un cost de transport de 9,22 dolari/tonă, în timp ce Nidera l-a comercializat cu 255,97 dolari/tonă, iar cei de la Venus au câștigat cu oferta de 256 dolari/tonă, plus 10,97 dolari/tonă transportul.

Tranzacția marchează cea de-a 25-a licitație internațională pentru grâu din iulie 2013, când președintele Mohamed Mursi a fost înlăturat de la putere.

Până în prezent, Autoritatea Generală pentru Aprovizionare din Egipt a achiziționat de pe piețele internaționale aproximativ cinci milioane de tone de grâu. De asemenea, autoritățile de la Cairo au cumpărat de la fermierii locali 3,5 milioane de tone de grâu.

La începutul săptămânii, ministrul egiptean al Aprovizionării, Khaled Hanafi, a revizuit în scădere estimarea privind cantitatea de grâu care va fi achiziționată de la fermierii locali, la 3,9 cinci milioane de tone, față de 4,4 cinci milioane prognozat anterior.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.