Instabilitate atmosferică la nivelul întregii țări

0

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis o informare instabilitate atmosferică, valabilă la nivelul întregii țări, ce va intra în vigoare din seara zilei de duminică, urmând să expire marți, la ora 23,00.

Conform meteorologilor, duminică, 14 iunie, vremea va fi călduroasă în toată țara, local caniculară în zonele de câmpie, iar luni, 15 iunie, canicula va persista în Câmpia Română, Podișul Moldovei și partea continentală a Dobrogei. În aceste zone, se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării, iar indicele de disconfort termic (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

Începând cu seara zilei de duminică, 14 iunie, pânâ la sfârșitul zilei de marți 16 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta în zonele montane și submontane, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și pe spații mai restrânse în rest. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor avea trecător aspect de vijelie.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat 30-40 l/mp, cu precădere în zonele de munte. Pe arii restrânse va cădea grindină.

ANM precizează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.