Alina Bica scapă de arestul la domiciliu

Share:

Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie în două dosare privind retrocedări ilegale, scapă de arestul la domiciliu şi va fi plasată sub control judiciar, a decis, luni, o instanţă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit România TV. Adriean Videanu, aflat sub control judiciar în acelaşi dosar a primit permisiunea de a părăsi ţara pentru a participa la un târg de marmură în Italia.

Fostul procuror-șef al DIICOT, Alina Bica, a cerut, luni, instanţei să-i ridice măsura arestului preventiv în dosarul „Bica 2”, invocând lipsa unor elemente noi care să justifice păstrarea acestei măsuri.

„În 150 de zile nu am formulat nicio cerere de eliberare. Nu există probe impotriva mea. In două dosare nu s-a admis nicio probă. Am două dosare cu aceleași fapte. Am luat mită un bun pe care mituitorul nu-l avea în proprietate. Am ridicat sechestru pe 60 mii de lei, dar averea lui Videanu are 25 milioane de euro. Par a fi periculoasă, dar nu -i asa. In 16 ani n-am avut o sesizare. Am luat- o razna pe campii dintr-o data? Nu doresc nimanui dreptatea pe care mi -a oferit- o DNA in 2 dosare. Nu vreau arest la domiciliu pentru ca nu vreau să deduc nimic din pedeapsă. Nu mă favorizeaza„, a susținut Alina Bica, potrivit evz.ro.

La 14 aprilie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca fosta șefă a DIICOT Alina Bica și omul de afaceri Dorin Cocoș să fie judecați în arest la domiciliu în dosarul „Bica 2”.

Adrian Videanu, aflat sub control judiciar în acelaşi dosar, a solicitat permisiunea de a părăsi ţara pentru a putea merge la un târg de marmură în Italia, iar judecătorii au admis cererea.

Dorin Cocoş a solicitat şi el ridicarea măsurii arestului la domiciliu, însă judecătorii au rămas în pronunţare

Dosarul „Bica 2” a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie.

Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte) iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, la data de 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați situat în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea, pe care Alina Bica a dispus-o la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală, evaluat la 377.000.000 lei, beneficiar fiind Gheorghe Stelian.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.