Donare de sânge, luni, în Piața Revoluției

Un eveniment de donare de sânge va fi organizat luni, în Piața Revoluției, și se va derula sub îndemnul „TU poți salva o viață! Donează sânge!”.

Potrivit unui comunicat al Institutului Național de Transfuzie Sanguină, două centre mobile vor fi amplasate în Piața Revoluției, unde cei interesați vor putea dona sânge în intervalul orar 8,00 — 15,00. Evenimentul va beneficia de prezența unor persoane publice importante, reprezentanți ai autorităților și asociațiilor de pacienți.

La manifestare vor participa și reprezentanți ai pacienților pentru a evidenția o dată în plus necesitatea și importanța donării de sânge.

Evenimentul este organizat de Ministerul Sănătății, Institutul Național de Transfuzie Sanguină, Centrul de Transfuzie Sanguină București și Ministerul Afacerilor Interne, în parteneriat cu PRIAevents.

Pe 14 iunie se sărbătorește, la nivel mondial, Ziua Internațională a Donatorului de Sânge, un prilej pentru a crește gradul de conștientizare asupra necesității existenței condițiilor de siguranță în donarea de sânge și a mulțumi donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți fără a aștepta ceva în schimb.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.