Medicament revoluționar pentru bolnavii de diabet zaharat

0

Un medicament revoluţionar, care duce la eliminarea unei cantităţi mai mari de glucoză prin urină şi are multe efecte benefice pentru pacienţii cu diabet zaharat de tip 2 a ajuns şi în România, la patru ani după ce a început să fie utilizat în Europa.

Avem mulţi bolnavi de diabet. ”România se numără printre ţările din Europa cu cea mai mare prevalenţă a diabetului zaharat, după Turcia, Spania, Portugalia. 11,6% din populaţia adultă a ţării suferă de această afecţiune. În lume, la fiecare şapte secunde apar două noi cazuri de diabet zaharat, iar un pacient moare. Acum sunt 400 de milioane de bolnavi, iar până în 2035 de previzionează că se va ajunge la 600 de millioane”, susține profesor universitar dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Dibaetul zaharat de tip 2 este o afecţiune cronică în care pancreasul nu produce suficientă insulină pentru a controla concentraţia de glucoză din sânge sau în care organismul nu poate utiliza insulina în mod eficace, ceea ce determină concentraţiile mari de glucoză în sânge. Diabetul aduce după sine multe alte necazuri, problemele cardiovasculare fiind la ordinea zilei.

Revenind la România, judeţele cu cea mai mare prevalenţă a diabetului zaharat sunt Argeş, Teleorman, Prahova, Ialomiţa, Giurgiu şi Călăraşi, după cum spunea astăzi profesor dr. Maria Moţa, la întâlnirea  în cadrul căreia s-a anunţat noul tratament. Tratament care va fi prescris, normal, doar de medicul specialist, pentru cazurile care se pretează.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.