Primul tablou 3d pe sticlă din România

0

Daniel Relenschi este primul pictor 3D din România și primul pictor din lume care a realizat un tablou 3D în ulei. Artistul are planuri mari: „Aş vrea să duc pictura 3D către un alt nivel. Încă e văzută ca pictură de publicitate şi e destul de greu să vrei să fie acceptată ca şi celelalte stiluri – o artă la fel de valoroasă”. Daniel este mândru de performanţa sa şi de faptul că poate trăi din meseria de artist. „Interacţiune” este tabloul care l-a consacrat în tehnica tridimensională.

Lucrarea ”Izvor de Dor”, primul tablou 3d pe sticlă din România, o are ca personaj principal pe Sofia Vicoveanca, o figură emblematică a tradiționalismului românesc. Tabloul face parte dintr-un proiect amplu, laitmotiv al- DOR (Darul Obștei Românești ), o suită de colecții de modă, menite să schimbe atitudinea vestimentară a tinerilor, ducând-o către nevoia revenirii la tradițional, prin utilizarea de elemente specifice tradiționale, în vestimentația de zi cu zi.
Pentru Daniel Relenschi pictura este mai mult decât o simplă pasiune, este un mod de a trăi, de a vedea şi înţelege frumosul din jurul lui. Lucrările sale sunt adevărate opere de artă, adevărate capodopere. Are doar 28 de ani şi până acum a reuşit să picteze peste 2.000 de tablouri. A îndrăgit desenul de mic, însă primul tablou l-a realizat în urmă cu sase ani. Drumul spre pictură a fost greu şi cu multe obstacole.După ce a studiat la un liceu textil pe profil design vestimentar s-a specializat în crochiul de modă. A cochetat o bună perioadă cu lumea modelingului unde a colaborat cu Irina Schrotter şi Doina Levintza pentru ca apoi să-şi dea seama că pictura trebuie să devină prioritate, o profesie.

Primele tablouri le-a făcut în 2008, atunci când a avut şi prima expoziţie. Şi-a prezentat lucrările la Sala Polivalentă din Muzeul Judeţean Botoşani unde a avut un mare succes. Din acel moment, viaţa artistului s-a schimbat radical. Au urmat numeroase comenzi şi provocări. A pictat tablou după tablou şi a reuşit de fiecare dată să impresioneze cu talentul său.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.