Berlusconi a acceptat publicarea primei sale biografii autorizată

Share:

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, unul dintre cei mai controversați politicieni din Europa Occidentală, a acceptat să fie publicată prima sa biografie autorizată, relatează marți media din Italia, citată de DPA.

‘My Way’ va fi lansată în engleză și italiană în ultima parte a anului, a scris cotidianul Corriere della Sera. Volumul este scris de unul dintre editorialiștii acestei publicației, jurnalistul Alan Friedman, de origine americană.”I-am spus lui Berlusconi că nu intenționez să scriu povestea unui sfânt (…) și că nu voi ocoli nimic”, a declarat Friedman. „Dar i-am mai spus că vreau să scriu povestea unei vieți extraordinare, unei vieți controversate, care este, în același timp, una emblematică și fascinantă”, a adăugat el.

Anunțul a fost precedat de o înregistrare video în care Berlusconi, vorbind rar într-o engleză cu accent pronunțat, spune: „Timp de mulți ani, numeroși jurnaliști m-au rugat să le spun povestea vieții mele. Am refuzat mereu. Am fost de acord să cooperez cu Alan Friedman deoarece am încredere în el. I-am transmis ceea ce Steve Jobs i-a spus biografului său: Îți voi spune povestea mea, iar tu vei scrie ce vei dori”.

Silvio Berlusconi, de trei ori premier al Italiei, a strâns o avere din afaceri în construcții și media înainte de crearea partidului conservator Forza Italia și de a începe o carieră politică de câteva decenii marcată de controverse și probleme cu justiția.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.