Bucharest Tap Dance Week, la Teatrul Mignon

0

Teatrul Mignon (de vară) și Jazz Compas vă așteaptă în perioada 30 iunie – 4 iulie la Tap Dance Week, în frumoasa grădină secretă de pe Mătăsari 32-34, cu o invitată de renume în scena de step internațională, Roxane Butterfly, și cu premiera spectacolului SNAP! – o fuziune de jazz și step unică în România.  

Bucharest Tap Dance Week:

WORKSHOP cu Roxane: Rhythm In Motion

Roxane Butterfly propune participanților un “workshop pe ritm” ce îmbină percuție corporală, voce și step. Avându-și rădăcinile în sclavia afro-americană, dansul de step se afirmă ca un limbaj propriu de recunoaștere de sine. Creându-și un sound unic prin percuția corpului și definindu-și propriul spațiu prin mișcări neconvenționale, dansatorii-muzicieni învață să transceadă limitele mediului ce-i înconjoară. Prin perfecționarea “timpului interior” și consolidând abilitățile de respirație și de a produce sunete prin mișcările pe care le crează, cursanții câștigă treptat o mai mare libertate de expresie.

Astfel, Rhythm In Motion constă într-o diversitate de exerciții de coordonare bazate pe anumite structuri de percuție corporală, evoluând de la funk, jazz, flamenco, la stilul brazilian “maracatu” sau marocanul “chaabi”… Mai mult, cursanții învață cum să-și coordoneze vocea în relație cu mișcările, potrivind frazarea melodică pe figurile de step. Fiecare curs include exerciții de improvizație centrate pe interpretare și exprimare liberă.

Încălțămintea de step este opțională.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.