Rușii nu vor echipamente militare americane pe flancul de est al NATO

Share:

Amplasarea de echipamente militare de către Statele Unite pe „flancul de est” al NATO, inclusiv în România, va submina dispozițiile-cheie ale Actului Fondator Federația Rusă-NATO din 1997, a declarat luni seară Ministerul rus al Afacerilor Externe, citat de agenția de presă RIA Novosti, în ediția rusă online.

„Apariția unor astfel de informații confirmă faptul că Statele Unite, în colaborare cu aliații săi, s-au angajat serios să submineze dispozițiile-cheie ale Actului Fondator Rusia-NATO din 1997, potrivit cărora alianța a promis să nu desfășoare forțe combatante substanțiale pe teritoriul țărilor menționate în mod continuu”, afirmă Departamentul de Informații și Presă din MAE rus într-un comunicat.

În comunicat, ministerul își exprimă de asemenea speranța că situația actuală din Europa „nu va aluneca spre o nouă confruntare militară, cu consecințe periculoase”.

Presa internațională informase anterior despre intențiile Pentagonului de a instala armament greu și staționa 5.000 de militari în câteva state est-europene: cele trei țări baltice — Estonia, Letonia și Lituania—, în Polonia, România și Bulgaria, în efortul de disuasiune a unei agresiuni a Rusiei în Europa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.