PNL vrea să conteste pensiile speciale ale aleșilor la CCR

Share:

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, după ce parlamentarii şi-au votat pensiile speciale, că proiectul de lege nu era oportun şi a precizat că liberalii analizează posibilitatea de a-l ataca la CCR.

Alina Gorghiu a arătat că proiectul de lege de lege privind pensiile speciale „nu era oportun in aceste momente”.”Comportamentul grupului parlamentar al PNL a fost acela de a vota împotrivă. (…) Nu vreau să am nici eu și nici colegii mei să intrăm pe o pantă populistă sau fățarnică, dar credeți-mă, sunt atât de multe lucruri de rezolvat în România în acest moment. Vorbim de niște pensii de mizerie pentru milioane de români în așa fel încât cred că pensiile parlamentarilor nu erau un subiect oportun de discutat astăzi și nici în viitorul apropiat. Nu cred ca parlamentarii sunt o prioritate in aceste momente si cred in principiul contributivitatii inclusiv atunci când vorbim de parlamentari. E un principiu simplu pe care l-am agreat cu toții, acesta a fost votul de astăzi al PNL”, a spus Gorghiu.

Liderul PNL a adăugat că fiecare parlamentar care ar urma să beneficieze de indemnizația suplimentară va decide ce va face cu banii și a precizat că liberalii analizeaza posibilitatea atacării proiectului la CCR.”Nu stiu în acest moment dacă pot fi argumente pentru atacarea la CCR a legii. Au fost discutii la grup. Vom analiza serios dacă sunt argumente sau nu pentru a ataca acest demers”, a declarat Gorghiu.

Despre eventuala sancționare a deputatului Radu Zlati, care și-a păstrat semnătura pe proiectul de lege, Gorghiu a spus că fiecare parlamentar votează așa cum dorește și că nu trebuie făcute „execuții politice pentru un vot pe o anumită lege”.”Am avut la grup această discuție și vom analiza la modul cel mai serios dacă sunt sau nu argumente pentru a putea face acest demers”, a mai spus Alina Gorghiu.

Pe de altă parte, Gorghiu a criticat absența președintelui Senatului și a președintelui Camerei Deputaților de la dezbaterea proiectului de lege, spunând ironic că „bărbații în stat își asumă funcția pe care o au”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.