Cât costă marca Steaua în actele MApN

Marca STEAUA este considerată bun de stat şi este evaluată în contabilitatea Ministerului Apărării Naţionale la  suma de 24 de milioane de euro, deşi experţii susţin că valoarea de piaţă este undeva în jurul a doar 2 milioane de euro.

Procesul soldat cu decizia irevocabilă a ÎCCJ din decembrie 2014, prin care clubul lui Gigi Becali pierdea marca STEAUA în favoarea MApN, a pornit după ce generalii au luat foc văzând că latifundiarul din Pipera foloseşte şi profită din plin de un bun al statului român, scrie Fanatik.

Generalii au descoperit că, în contabilitatea MApN, marca Steaua era şi încă este înregistrată cu o valoare uluitoare: 24 de milioane de euro!

„De ce Becali nu dă statului nici un leu pentru folosirea mărcii, care este bun naţional, cu o asemenea valoare?”, a fost reacţia virulentă a generalilor. Iar de aici pînă la formularea acţiunii în instanţă nu a mai fost decît o chestiune de timp!Nu face nici 5.000 de euro, nu mă interesează”, a bravat Gigi Becali, chestionat pe marginea unei eventuale participări la licitaţii pentru recuperarea de către echipa de fotbal a mărcii Steaua.Între timp, în interiorul MApN s-a iscat scandal din cauza evaluării, după ce experţii au susţinut că preţul pentru acest brand este de minimum 2 milioane euro, dar poate să depăşească acest nivel.”Pe cine aţi angajat? Ăla e evaluator? Cum e posibil să spună că marca face 2 milioane de euro, când valoarea de contabilitate e de 12 ori mai mare, iar în toţi aceşti ani, valoarea mărcii a crescut şi mai mult? Voi faceţi jocurile lui Becali?”, au tunat şefii de la MApN, reacţie care i-a înlemnit pe subalternii de la CSA Steaua.În aceste condiţii, evaluarea mărcii va lua un timp destul de îndelungat, sperîndu-se la stabilirea unei valori finale cel mai devreme la sfîrşitul acestui an. Abia după, în cazul în care Gigi Becali va reveni la sentimente mai bune şi va fi mai maleabil, ar putea avea şansa de a recupera dreptul de folosinţă asupră mărcii la licitaţia ce va urma.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.