Reprezentanții magistraților, primiți de Tăriceanu la Senat

0

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat miercuri, la finalul întâlnirii conducerii acestei Camere a Parlamentului cu reprezentanții asociațiilor magistraților, că va fi constituit un grup de lucru care va analiza propunerile venite din partea organizațiilor profesionale cu privire la statutul magistraților.

„La sfârșitul întâlnirii am convenit să organizăm un grup de lucru care să preia din propunerile făcute de asociațiile profesionale ale magistraților, fie că vorbim de chestiuni referitoare la statutul magistraților, fie că vorbim de probleme legate de ceea ce ar părea să fie mai delicat. Am discutat despre legile ?Big brother’ unde există serioase semne de întrebare în pofida acestui acord politic care s-a reușit la Cotroceni”, a declarat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

El a reamintit că judecătorii CCR au dat un verdict de neconstituționalitate legilor adoptate în Parlament în domeniul securității cibernetice.

„Un acord politic este întotdeauna bine-venit, dar, ținând cont că inclusiv CCR a respins în repetate rânduri legile adoptate în acest domeniu și interesul și al Parlamentului și al Justiției este de a pune pe primul loc drepturile și libertățile cetățeanului, astfel că trebuie să privim aceste lucruri cu responsabilitate. Am discutat și despre modul și gradul de implicare a serviciilor de informații în Justiție, lucru care afectează independența judecătorilor, am discutat despre efectele nocive ale tele-justiției”, a completat Tăriceanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.