Sistemul Cameleon, calea cultivării eficiente în agricultura ecologică

SC ARTERIUS BUSINESS SRL din BACĂU este singurul importator de tehnică agricolă pentru agricultura ecologică din România. Noutatea pe care o prezentăm fermierilor care practică agricultura ecologică, începând cu luna iulie 2015 este SYSTEMUL CAMELEON, produs de către GOTHIA REDSKAP din SUEDIA. Este un nou tip de mașină , capabilă să înlocuiască alte câteva tipuri, precum și  să creeze noi tipuri de lucrări de teren. Astfel, cu un singur utilaj putem semăna, distribui îngrășăminte solide, lichide și prăși, acesta fiind folosit la culturile de grâu, orz, rapiță, mazăre, porumb etc.

Systemul Cameleon este prevăzut cu module astfel încât fiecare mașină poate fi adaptată cerințelor. Acestea sunt fabricate în versiunile cu montare fixă și remorcată, cu lățimi de lucru de 4 metri, 6 metri și 8 metri.

Pentru un System Cameleon, de 8 metri lățime de lucru, este necesar un tractor de 120-150 cp, ceea ce înseamnă că investiția într-un tractor mai mare nu este necesară.

În acest moment suntem în faza în care pregătim actele necesare pentru a fi introdus pe site-ul AFIR, al MADR, și pentru a putea fi achiziționat prin fonduri europene. În urma discuțiilor avute cu staff-ul de la GOTHIA REDSKAP și vizionarea unor culturi ecologice la care se folosește această mașină am înțeles mai mult performanța și nevoia de a oferi această mașină fermierilor ecologici din România care înțeleg nevoia de a produce calitate și cantitate doar cu SYSTEMUL CAMELEON.

CASIS D. MARIUS

Vicepreședinte Asociația Română pentru Agricultură Durabilă

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.