Dan Șova vorbește despre autostrada Comarnic-Brașov

0

Dan Şova, fostul ministrul al Transporturilor, a afirmat despre suspendarea austostrăzii Comarnic-Braşov că existau neînţelegeri încă de când era în funcţie. „Mai departe nu ştiu ce s-a întâmplat”, a declarat aceasta la IPJ Ilfov.

CNADNR a anunțat, joi 18 iunie, într-un comunicat de presă, anularea procedurii pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrări publice pentru proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea si întreţinerea autostrăzii București – Brașov, tronsonul Comarnic-Brașov.

Printre motivele invocate de CNADNR pentru eșecul concesiunii se numără posibilitatea de a se ajunge la o situație de nerespectare a angajamentelor pe care România le-a încheiat cu CE, FMI, Banca Mondială, faptul că ofertantul câștigător nu a reușit să obțină implicarea instituțiilor financiare internaționale BEI, BERD, IFC, precum și „puternica reacţie negativă a opiniei publice în privinţa costurilor prezentate”.

Costurile se ridicau în 26 de ani cat ar urma sa dureze concesiunea la 8,45 miliarde de euro – ceea ce însemna suma fabuloasă de 160 milioane de euro/km.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.