Gazprom va construi două noi gazoducte către Germania

Share:

Compania Gazprom anunță construirea două noi gazoducte mari, care să străbată Marea Baltică şi să ajungă în Germania.  

Traseul acestora este similar proiectului North Stream, a declarat purtătorul de cuvânt al Gazprom, Sergey Kupriyanov, informează Agerpres.  Capacitatea acestor două conducte ar fi de 55 de miliarde de metri cubi/anual, dublând astfel cantitatea de gaz furnizată de Rusia în vestul continentului european.  Potrivit ruşilor , la acest proiect au fost invitate să participe şi companiile Shell, E.On şi OMV.

Apropierea dintre compania austriaca OMV si gigantul rus Gazprom prinde tot mai mult contur. OMV, compania care detine pachetul majoritar al Petrom, a semnat astazi un memorandum cu Gazprom prin care evalueaza posibilitatea de a deveni partener cu compania rusa in dezvoltarea unui zacamant de petrol si gaze din Rusia. Ce ar putea primi Gazprom? Un posibil schimb de asseturi, fara ca acestea sa fie precizate, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al OMV.
In plus, OMV si Gazprom vor examina o posibila constructie a doua conducte de gaze care sa completeze fluxul de gaze din Rusia spre Europa care se desfasoara in acest moment prin gazoductul Nord Stream.

Memorandumul a fost semnat joi, 18 iunie, la Sankt Petersburg, intre seful Gazprom Alexei Miller, si un membru al conducerii OMV, Manfred Leitner.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.