Liderul ALDE laudă fuziunea dintre PLR și PC

Share:

Președintele liberalilor europeni, Graham Watson, le-a transmis vineri delegaților la Congresul extraordinar de fuziune PLR – PC, că ALDE va reprezenta o „combinație puternică” de forțe politice.

În acest sens, liderul liberalilor europeni a arătat că apreciază efortul celor două formațiuni de a menține în viață spiritul liberal. „Combinația (partidelor — n.r.) lui Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin știu că va fi o combinație puternică în politica românească, relatează Romaniatv.net.

Aveți în România o tradiție liberală măreață, ce se întinde pe mai bine de 140 de ani. (…) Anul trecut, aproape că am văzut această tradiție dispărând, dar îmbinarea forțelor dvs pentru a menține tradițiile liberale din România în viață este ceva de care și marii lideri din trecut ar fi fost mândri.

România este o țară cu spirit liberal. Liberalismul este necesar pentru a lupta împotriva corupției, pentru a asigura o guvernanță bună, pentru a insista în favoarea transparenței și pentru a întări economia și a o duce mai departe”, le-a transmis Watson de la Bruxelles.

El i-a încurajat să continue „treaba bună” fiindcă astfel „România va juca rolul său în dezvoltarea spiritului liberal”. Delegații PLR la Congresul extraordinar au aprobat vineri protocolul de fuziune prin contopirea între PLR și PC, programul și Statutul ALDE, precum și conducerea noii formațiuni până la organizarea alegerilor interne.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.