Mircea Dușa cere reintroducerea stagiului militar

Share:

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, cere reintroducerea de urgenţă a stagiului militar pe bază de voluntariat, potrivit Agerpres. Recruţii nu trebuie să aibă condamnări penale, să fie membri ai unor organizaţii oculte şi să cunoască limba română. 

Întrebat dacă consideră necesar ca stagiul militar obligatoriu să fie reintrodus, ministrul Apărării a declarat astăzi: „E necesar ca urgent să trecem prin Parlament Legea privind rezervistul voluntar, care va reglementa sigur pregătirea tinerilor, dar pe bază de voluntariat”.

Mircea Duşa s-a aflat astăzi, la Sibiu, la depunerea jurământului militar, de către aproximativ 200 de soldaţi profesionişti, seria aprilie 2015, de la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu”. Cu această ocazie, ministrul Apărării a anunţat că aproximativ 2.300 de tineri vor fi încadraţi în acest an, din care 1.500 sunt soldaţi profesionişti, iar restul provin din învăţământul militar.

Pe de altă parte, Mircea Duşa  susţine că este 300 de ofițeri care au urmat cursurile unor instituții militare de învățământ superior activează acum în structuri sau comandamente ale NATO sau ale Uniunii Europene (UE), a declarat joi, la Alba Iulia, ministrul Apărării, Mircea Dușa, prezent la festivitatea de absolvire a unei noi promoții de elevi ai Colegiului Național Militar ‘Mihai Viteazu’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.