OMV ar putea extrage petrol și gaze din Rusia

0

Compania austriacă OMV, care deține pachetul majoritar al Petrom, și  gigantul rus Gazprom colaborează într-un nou proiect. Pentru consolidarea parteneriatului lor pe termen lung, OMV a semnat un memorandum cu Gazprom, care evaluează posibilitatea de a deveni partener cu compania rusă  în dezvoltarea unui zăcământ de petrol și gaze din Rusia.

Potrivit unui comunicat de presă, cele două companii vor analiza și posibilitatea unei construcții a două conducte de gaze, care să completeze fluxul din Rusia spre Europa.

Memorandumul a fost semnat joi, 18 iunie, la Sankt Petersburg, de către șeful Gazprom Alexei Miller, și un membru al conducerii OMV, Manfred Leitner.
Purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov, citat de Reuters, a declarat că și companiile Shell si E.ON se vor alătura realizării etapei a patra a proiectului Nord Stream, în încercarea companiei ruse de a găsi noi modalități de furnizare a gazelor în Europa, aflată sub sancțiunile SUA.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a declarat că participația Gazprom în cadrul proiectului Nord Stream, în etapele 3 si 4, va fi de 51%, iar capacitatea de transport de 55 de miliarde metri cubi de gaze pe an.

Parteneriatul între cele două companii întărește tot mai mult informațiile din ultimele luni privind apropierea dintre Gazprom și OMV, pe fondul relațiilor bune ale Rusiei cu Austria, care este unul dintre puținii parteneri de dialog ai acesteia, în contextul sancțiunilor impuse Moscovei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.