Poroșenko susține că Rusia și-a schimbat tactica în Ucraina

Share:

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a invocat noi provocări în fața Ucrainei, subliniind că Rusia și-a schimbat tactica în ceea ce privește această țară, într-o declarație făcută joi, la o reuniune cu conducerea Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), în cadrul căreia a fost prezentat noul președintele (interimar) al SBU, Vasili Grițak, care îl va înlocui astfel în funcție pe Valentin Nalivaicenko, demis în aceeași zi de parlament.

‘Federația Rusă și-a schimbat tactica’ în privința Ucrainei, a afirmat președintele Poroșenko, citat de agenția de presă Unian. Dacă înainte Federația Rusă punea mai mult accent pe succesele militare de-a lungul liniei de contact din estul Ucrainei, astăzi, după ce Ucraina a reușit să-și sporească în mod semnificativ eficiența și capacitatea forțelor sale armate, Rusia și-a intensificat activitățile subversive în interioriul teritoriului ucrainean, a explicat el.

Prezentându-l pe noul director SBU, Poroșenko a menționat că Vasili Grițak, care până acum a fost unul din adjuncții șefului acestei instituții, a dirijat în ultimul an Centrul pentru combaterea terorismului de pe lângă SBU și a fost implicat, împreună cu Garda Națională, în crearea forțelor pentru operațiuni speciale.

Pentru a-și prelua efectiv postul, noul director al SBU urmează, conform procedurii, să treacă de votul din parlament.

Rada Supremă (legislativul unicameral) l-a demis joi pe directorul SBU, Valentin Nalivaicenko, la propunerea președintelui Petro Poroșenko, care i-a reproșat acestuia lipsa de rezultate în ceea ce privește combaterea corupției. Dar, potrivit presei de la Kiev, Nalivaicenko ar fi intrat în dispută cu puternicul procuror general Vladimir Șokin, un apropiat al președintelui, și ar fi început să deranjeze personaje cu afaceri din anturajul șefului statului ucrainean.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.