Senatorul Șerban Valeca, președinte de onoare al UEKF

Share:

Senatorul PSD Șerban Valeca, președinte de onoare al Federației Române de Karate Tradițional, a fost ales în această săptămână, cu unanimitate de voturi, la conducerea United European Karate-do Federation (UEKF), structură ce reunește toate federațiile de profil din Europa.

„Specialistul în fizică nucleară, în prezent senator în Parlamentul României, 7 DAN karate tradițional, a fost ales în unanimitate ca președinte al United European Karate-do Federation. Durata mandatului președintelui (…) va fi de patru ani”, se precizează într-un comunicat postat pe pagina oficială a UEKF.

Conform aceleiași surse, în funcția de secretar general al UEKF a fost ales, tot cu unanimitate de voturi, italianul Danielle Lazzarini, vicepreședinte al International Karate Union (IKU).

Principala însărcinare pe care au primit-o președintele și secretarul general al UEKF este aceea de a crea, până la sfârșitul anului, patru structuri regionale care să grupeze federațiile naționale din nordul, estul, vestul și respectiv sudul Europei.

O altă decizie luată cu unanimitate de voturi se referă la stabilirea sediului UEKF la Mestre — Veneția (Italia), se mai precizează în comunicatul semnat de sensei Rajeev Sinha, director executiv al United World Karate-do Federation (UWKF).

Șerban Valeca (59 de ani), fost cercetător la Institutul de Cercetări Nucleare de la Mioveni și fost ministru al Cercetării în perioada 2000-2003, se află la al doilea mandat de senator și este președinte interimar al PSD Argeș.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.