Erdogan critică Europa pentru reacția slabă la criza refugiaților

0

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, a cărui țară găzduiește circa două milioane de refugiați proveniți din conflictele din regiune, a criticat Europa pentru reacția sa slabă la criza refugiaților apărută în urma conflictelor armate din Siria și Irak, informează duminică Reuters.

”În țara noastră, există două milioane de refugiați. În întreaga Europă, numărul lor nu ajunge nici măcar la 200.000”, a declarat sâmbătă seară Recep Tayyip Erdogan, potrivit agenției turce de presă Anadolu, citată de Agerpres.

Mai mult, șeful statului turc a apreciat că politica internațională actuală privind refugiații constituie o ”crimă împotriva umanității”. Conform datelor Oficiului de statistică al Uniunii Europene (Eurostat), 626.000 de persoane au cerut azil în UE anul trecut, iar aproape 104.000 au primit statutul de refugiat, dintre care 48.000 numai în Germania.

Aproximativ o cincime dintre toate solicitările de azil în Uniunea Europeană provin de la cetățeni sirieni. Ankara susține că a cheltuit până acum 6 miliarde de dolari pentru refugiații sirieni ajunși în Turcia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.