Hillary Clinton cere o reformă a armelor de foc

0

Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, a solicitat sâmbătă o „reformă a regimului armelor” de foc în SUA, după masacrul „lipsit de sens” comis miercuri de un tânăr alb care a ucis nouă persoane de culoare într-o biserică istorică a comunității de culoare, relatează AFP.

Aflată în vizită la San Francisco, California, fosta primă doamnă și secretar de stat a calificat drept indispensabilă această reformă „de bun simț” pentru a pune capăt sau cel puțin pentru a reduce din numărul atacurilor criminale care îndoliază țara aproape cotidian.

Ea a apreciat că recentul masacru pentru care Dylann Roof a fost inculpat și care a șocat o parte din America, „ne obligă încă o dată națiunea să se forțeze să dea un sens unei violențe fundamental lipsite de sens”.”Putem avea o reformă de bun simț a regimului armelor, care îndepărtează armele de mâinile criminalilor și a ale oamenilor violenți (…) respectând în același timp persoanele responsabile” care poartă arme, a spus candidata democrată la președinția SUA la o conferință a primarilor americani de la San Francisco, informează Agerpres.

Fosta primă doamnă și-a exprimat de asemenea solidaritatea cu familiile victimelor tragediei de la Charleston.”Ca mamă, ca bunică, dar și ca ființă umană, inima mea arde pentru ei, pentru victime și pentru familii, pentru o comunitate rănită și pentru o biserică rănită”, a spus Hillary Clinton.

Dylann Roof, de 21 de ani, a fost pus sub acuzare vineri pentru nouă crime, iar tribunalul, în fața căruia a compărut prin videoconferință, a decis să-l mențină în detenție.

Președintele Barack Obama a încercat în 2013 să propună o reformă a legislației privind armele de foc dar nu a reușit din cauza opoziției din Congres. Liderul de la Casa Albă a abordat din nou subiectul vineri seară, în cadrul unui discurs susținut la aceeași conferință a primarilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.