Șapte țări se luptă pentru organizarea Jocurilor Europene

0

Șapte state și-au depus candidatura la organizarea celei de-a doua ediții a Jocurilor Europene, programată în anul 2019, după retragerea Olandei, desemnată inițial drept gază a competiției, a anunțat sâmbătă președintele Comitetului Olimpic European, Patrick Hickey, citat de agenția Reuters, preluat de Agerpres.

„Inițial am avut cinci candidate, însă după succesul Jocurilor de la Baku, două noi candidaturi s-au adăugat pe listă”, a explicat conducătorul forului olimpic continental, aflat în capitala Azerbaidjanului cu ocazia ediției inaugurale a Jocurilor Europene.

Potrivit mai multor surse, una dintre candidatele la găzduirea JE 2019 este Turcia, țară care a încercat fără succes să obțină organizarea Olimpiadei de vară din 2020, încredințată Japoniei.

Olanda a renunțat la dreptul de a organiza cea de-a doua ediție a Jocurilor Europene, cu doar câteva zile înaintea extravagantei ceremonii de deschidere de la Baku, guvernul olandez invocând costurile ridicate pe care le implică o astfel de competiție.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.