Cele mai periculoase obiceiuri alimente ale românilor

0

Mâncarea ne îmbolnăveşte. Şi nu e o glumă, dacă ne gândim că mai bine de 60% dintre români sunt obezi şi supraponderali. Cauza este cât se poate de banală: obiceiurile noastre alimentare.

Există câteva obiceiuri alimentare care par inofensive, dar sunt calea sigură spre îngrăşare.În primul rând, românii sunt obişnuiţi să mănânce pâine la fiecare masă şi consumă chiar de patru ori mai mult. Total greşit! Pâinea are puţine vitamine şi minerale, e bogată în grăsimi şi îngreunează digestia, relatează Romaniatv.net.

Şi gustările de la automate sunt de evitat. Sunt bogate în coloranţi, conservanţi şi zahăr, adică ce e mai periculos. De cele mai multe ori nu sunt proaspete, aşa că pregătiţi-va de acasă câteva sandvişuri. Chiar dacă nu aveţi timp să vă faceţi pachet când plecaţi de acasă, renunţaţi la covrigi! Arată delicios, dar sunt bombe pentru sănătate. Un covrig are aceleaşi calorii cât o ciocolată întreagă, niciun nutrient şi conţine carbohidraţi care pot duce la constipaţie sau boli cardiace.

Nutriţioniştii ne avertizează să nu consumăm nimic în exces, mai ales bere şi cafea, să luăm micul dejun în fiecare dimineaţă şi să evităm mesele la orele târzii. Altfel, creşte riscul de diabet, suferinţe articulare, cancer şi… obezitate.

În schimb, ei ne recomandă să consumăm cât mai multe fructe, legume şi să ne hidratăm corect.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.