Vacanțele în Grecia, la jumătate de preț

Share:

Agențiile de turism din Marea Britanie au venit cu reduceri semnificative la pachetele pentru Grecia, care au ajuns săptămâna trecută până la 50% din tarifele normale, pe fondul temerilor că Grecia ar putea intra în incapacitate de plată după 30 iunie. 

De teama că mii de pachete turistice vor rămâne nevândute, operatorii de turism din Europa de Vest au tăiat masiv prețurile pentru Grecia, potrivit Daily Mail.

Site-ul de călătorii Kayak.co.uk a anunțat o scădere fără precedent a căutărilor online pentru vacanțele în Grecia (cu 53% mai puține săptămâna trecută decât în perioada anterioară).

Spania se află în topul țărilor din Europa în care turiștii își doresc să meargă în vacanță în 2015, potrivit unui studiu Mercury Research realizat pe un eșantion de 16.800 de respondenți din 24 de țări din Europa, America, Asia-Pacific, Africa și Orientul Mijlociu.

Deși mai bine promovate decât Spania, Franța și Italia sunt următoarele destinații vizate de turiști pentru vacanță anul acesta. Grecia se află pe locul patru în topul preferințelor de vacanță pentru această vară.

Dacă 8% dintre turiștii din întreagă lume au au văzut reclame sau oferte turistice despre Spania, procentul se ridică la 13% când vine vorba despre Franța și Italia.

Deși Bulgaria are un scor mai mic decât România în ceea ce privește recomandările turiștilor care au vizitat această țara, la nivel de marketing turistic situația se inversează.

Bulgaria este mai bine promovată decât România, 4% dintre străini au văzut reclame sau oferte turistice pentru această destinație în comparație cu 2% pentru România. Doar 1% dintre turiștii străini iau în considerare petrecerea vacanței în România în 2015.

Dacă Italia este vedeta sejururilor scurte, cea mai recomandată destinație de vacanță din Europa pentru vacanțe de lungă durată este Norvegia (70), urmată de Suedia (66) și Austria (62).

Cea mai puțin apreciată destinație atât pentru city breaks, cât și pentru vacanțe lungi (minim 4 nopţi) este Ucraina (-51). La capitolul vacanțe mai lungi, România se află pe locul 24, pe locurile imediat următoare aflându-se Ungaria, Finlanda și Bulgaria.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.