Politic — 22 iunie 2015
Cristian Diaconescu: O țară nu se poate guverna pe Facebook

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, consideră că o ţară a Uniunii Europene nu poate fi guvernată pe Facebook şi precizează că preşedintele Klaus Iohannis nu este obligat să-l accepte pe Gabriel Oprea ca premier interimar.

Premierul Victor Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Întrebat dacă şeful statului este obligat să accepte această propunere, Cristian Diaconescu a declarat la RFI că preşedintele, “constituţional, nu este obligat să accepte această propunere”,

“Constituţional, este obligat preşedintele să desemneze primul-ministru dintre miniştrii din Guvern. Este o prevedere cât se poate de clară în Constituţia României, din acest punct de vedere”, a spus Diaconescu.

Fostul ministru de Externe şi al Justiţiei consideră că “în orice caz, într-un stat membru NATO şi al Uniunii Europene, situaţia în care ne aflăm astăzi este cel puţin stranie şi afectează credibilitatea României din foarte multe puncte de vedere”: “Practic, un Guvern al lumii occidentale se bazează pe organisme sănătoase de decizie, la vedere, relaţii internaţionale coerente. Nu se poate guverna în variante de Facebook, o hologramă care să manipuleze, dar care până la urmă va sfârşi rău pentru destinul unei ţări”.

 

 

Related Articles

Share

About Author

CorneliaDraghici

(0) Readers Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *