Epidemia de MERS face noi victime!

Share:

Epidemia de MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu) care lovește de o lună în Coreea de Sud a făcut 27 de morți, potrivit celui mai nou bilanț prezentat luni de Ministerul Sănătății de la Seul, preluat de AFP.

Doi bărbați în vârstă de 84 și, respectiv, 87 de ani au încetat din viață în cursul nopții de duminică spre luni după ce s-au contaminat cu coronavirus în spitalele unde erau tratați de cancer, a precizat ministerul, informează Agerpres.

Au fost anunțate, de asemenea, trei noi cazuri de contaminare, ridicând la 172 numărul persoanelor infectate de la primul diagnostic stabilit pe 20 mai la un bărbat revenit dintr-o vizită în Arabia Saudită, primul focar al MERS.

Luni, 14 pacienți erau în stare critică. Coreea de Sud este țara cea mai afectată după regatul saudit unde peste 950 de persoane au fost contaminate cu începere din 2012 și mai mult de 400 au decedat, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Epidemia s-a extins la o nouă țară din Asia, cu un prim caz confirmat joi în Thailanda. Deocamdată, nu există nici un vaccin sau tratament pentru acest virus, care are o rată a mortalității de aproximativ 35%, potrivit OMS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.